top of page
  • תמונת הסופר/תDZ-60809

הצלילה שלי לשיגעון מלחמת-הכוכבים, פרק 2...

הכלים שלרשותי:

לאחר שהקופסא החומה (והשריון בתוכו) הגיעה, התחלתי לחפש מידע על בניית השריון. עוד לפני קניית הקופסא, כבר סקרתי טוב-טוב את אתר הפורומים של ה501. יש כאן כל-כך הרבה מידע, שכמעט הלכתי לאיבוד. עם הגעת הקופסא, המליצו לי להתחיל בללקט את הציוד המינימלי הדרוש לבניית השריון. להלן הרשימה הקצרה:


1. דבק מהיר:

ידוע גם בשם דבק CA או Cyanoacrylate, דבק חזק מאוד ומתייבש מהר. החסרון שלו הוא שאם טעית, קצת קשה להפריד את החלקים ולנסות שוב מבלי לשבור את אחד החלקים. הוא מגיע לרוב עם מקשיח (ראו ספריי הצהוב בתמונה משמאל) שמייבש דבק גלוי שנזל בין החלקים ומקבע את החלקים הדבוקים. יש לו עדיפות בעיני על דבק איבוקסי ודבק מגע, שכן לשניהם יש מעט גמישות לאחר ההדבקה ולוקח להם זמן יחסית ארוך להתייבש. עבור חלקים הנמצאים בתנועה מתמדת, כמו השריון באזור הבטן והזרועות, גמישות זו עלולה להוביל להתפרקות ההדבקה עם הזמן.






2. מגזמת גינה "טוקי":

לרוב משתמשים במגזמה כזו כדי לחתוך ענפים יחסית עבים בגינת הירק, אך אני גיליתי כי בשילוב עם סכין יפני לחיתוך צורות עדינות יותר, הוא כלי העבודה העדיפה. ניתן להזמין מאמזון מספריים יעודיים לפלסטיק, אך לי זה עבד מצויין ולא עייף לי את היד (יותר מידי).


3. להבדיל משריון מהסדרות המקוריות, השריון של First order storm trooper מצריך לחבר חלקים ולהעלים כל סממן לחיבור ביניהם. לכן, לאחר ההדבקה צריך להשתמש בחומר מילוי כלשהו, ללטש ולצבוע.

לאחר המלצות רבות בנושא, הלכתי עם דעת הקהל והשתמשתי ב-Evercoat polyflex. זהו חומר המשמש לתיקון סדקים בפגושים של מכוניות. היופי בו הוא שהוא גמיש (יחסית), עובד יופי עם פלסטיק, קל לשיוף והחלקה ותופס צבע ממש טוב. ניתן להשיג בארץ במוסך המקומי.







4. הגנה עצמית:

נושא מאוד חשוב שאנשים לפעמים מזניחים. כשמשייפים פלסטיק, חלקיקי פלסטיק עולים לאוויר, ובחיתוך פלסטיק חלקים קצת יותר גדולים עלולים לפרוס כנף. בנוסף, לא כלכך נעים לנשום אדים של Evercoat בזמן שזה מתייבש. לכן מאוד מומלץ להצטייד בציוד מגן. משקפי מגן, מסכת פנים עם סנן אוויר (התייעצו עם בעלי המקצוע בטמבוריה לסוג הדרוש) וכפפות עבודה גמישות מאוד מומלצות.



תוספות!

מכיוון שאני ידוע כאסון מהלך, דאגתי לעצמי לגיבוי. בפרוייקט הזה אני אעשה שימוש במדפסת תלת מימד כדי ליצר (מחדש) רכיבים בשריון שייתרן ויקרה להם.... אסון. בנוסף, אם יהיה רכיב שארצה לשדרג (כמו דיוק יותר טוב או חידוד פרטים קטנים על רכיב כלשהו) המדפסת תאפשר לי ליצור כל דבר שארצה.


אנא התעלמו מידית הדוש בתמונה. דברים כאלה מצריכים לא מעט מקום, ובדירה קטנה כמו שלי, צריך לנצל כל מטר מרובע. מזל שיש לי מקלחת פעילה נוספת בבית


**אחת החסרונות הבולטות בהדפסת תחת-מימד הינה קווי הדפסה. מכיוון והמדפסת מייצרת את החפץ שכבה דקה אחר שכבה, במבט מקרוב השכבות מאוד בולטות לעין ודבר זה לא כשר בעיני ה-501. לכן אני מדפיס ב-ABS (Acrylonitrile butadiene styrene). פלסטיק זה נמס במגע עם אציטון, או עם אדי אציטון. לכן דרך אחת פשוטה להעלים את קווי ההדפסה הוא לזרוק את החפץ המודפס לתוך אמבטיה חמה של אדי אציטון. לצורך כך, התמקחתי עם אלטעזאכן על סיר ישן (50 ליטר בערך), כירה חשמלית פשוטה ו"שולחן" מרשת (כך שאוכל להניח את החפץ על השולחן בתוך הסיר, מבלי שיגע באציטון הנוזלי).


באחד הפרקים בעתיד, אסביר כיצד זה עובד לעומק.



34 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page